Hamilelik Depresyonu

22-01-2023 17:47
Hamilelik Depresyonu
Hamilelik Depresyonu Nedir?

Hamilelik depresyonu, hamile kadınların %10-20'sinde görülen bir durumdur. Hamilelik depresyonu, hamilelik sırasında ortaya çıkan duygusal değişikliklerle ilişkili olabileceği gibi, kişinin önceden var olan depresif bozukluğu nedeniyle de ortaya çıkabilir. Hamilelik depresyonu semptomları arasında düşük enerji, uyku bozuklukları, iştahsızlık, konsantrasyon bozuklukları, özgüven düşüklüğü, endişe, üzüntü, kendine zarar verme düşünceleri gibi duygusal ve davranışsal belirtiler bulunabilir.

Hamilelik depresyonu tedavi edilmezse, annenin sağlığına ve bebeğin sağlığına negatif etkiler yapabilir. Hamilelik depresyonu tedavisinde, psikoterapi, antidepresan ilaçlar veya her ikisi birlikte kullanılabilir. Ayrıca, hamilelik sırasında destekleyici bir aile ve arkadaş çevresi de önemlidir.

Hamilelik depresyonu, hamilelik sırasında ortaya çıkan normal bir duygusal değişiklik olarak kabul edilmemelidir. Hamilelik depresyonu olan kadınlar için erken tanı ve tedavi önemlidir. Eğer hamilelik sırasında depresif belirtiler yaşıyorsanız, lütfen doktorunuz ile konuşun.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.